Offerrådgivningens chat er for alle ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykker. Det kan være, du har praktiske spørgsmål til den hændelse, du har været involveret i, eller har brug for at snakke hændelsen igennem. Vi er her for at skrive med dig. Du behøver ikke have anmeldt noget til politiet for at skrive med os.
Ja, du er anonym i din henvendelse. Når du åbner chatten, bliver du bedt om at oplyse dit køn, din alder, om du er offer, vidne eller pårørende samt hændelsestype. Formålet er hurtigt at give rådgiveren en forståelse af, hvad henvendelsen drejer sig om. Vi kan ikke finde frem til dig ud fra de oplysninger, du indtaster.
Alle chatsamtaler bliver besvaret af frivillige offerrådgivere, som er uddannet i krisesamtaler og har erfaring med rådgivning af ofre, vidner og pårørende. Alle rådgivere er udover deres uddannelse i krisesamtaler efteruddannet til at rådgive på netop chat.
En chatrådgivning kan tage op til 60 minutter.
Ja, alle vores rådgivere har tavshedspligt. Dog er vores rådgivere lige som alle andre i Danmark underlagt underretningspligt og afværgepligt, hvis vi vurderer, nogen er i fare eller udsættes for vanrøgt.
Efter chatsamtalen er afsluttet, vil du blive bedt om at bedømme rådgivningen, du netop har modtaget. Vi bruger tilbagemeldingerne fra brugerne til at sikre vores kvalitet i rådgivningen og til at blive bedre.
Nej, det er desværre ikke muligt at sikre samme rådgiver på chatten flere gange. Alle rådgivere er uddannet i samme metode til krisesamtaler og har alle erfaring med offerrådgivning og chatrådgivning.
Chatsamtaler bliver automatisk anonymiseret, ved at systemet sletter alle navne på personer eller byer, som er beskrevet i chatten, derefter bliver samtalen krypteret og gemt. Det er derfor ikke muligt at identificere og få udleveret sin rådgivningssamtale. Vi gemmer samtalerne til internt brug, men de bliver automatisk slettet efter 3 måneder.