Stalking kan have alvorlige konsekvenser for dig. Følgerne ved at være offer for stalking kan både være fysiske, psykiske og sociale. Det kan betyde, at du trækker dig fra dine fællesskaber, frygter eller er angst for, hvornår gerningspersonen kontakter dig igen eller det, der er værre.

I Offerrådgivningen ved vi, hvad det handler om. Vi ved, at du er offer for grænseoverskridende og skræmmende hændelser – og det er selvfølgelig ikke i orden. Selvom enkeltstående tilfælde kan virke uskyldige, indgår de i et samlet forløb, som både er angstprovokerende og forstyrrende.

Stalking kan finde sted i form af overvågning og forfølgelse, uønskede gaver, beskeder gennem tredjepersoner, hærværk og trusler. Men stalking kan også omfatte mails, telefonopkald, chat-beskeder, sms’er, breve eller digital chikane som ulovlig billeddeling, hævnporno eller oprettelse af falske profiler på nettet.

Omfanget af stalking er mere udbredt, end man måske tror. Hvert år udsættes op mod 100.000 danske mænd og kvinder for stalking.

Du kan læse mere om stalking på Politiets hjemmeside

stalking

Har du brug for nogen at tale med om stalking?

I Offerrådgivningen sidder vi klar til at lytte til og rådgive dig. Vi har tavshedspligt, og vi gemmer ikke dine oplysninger. Det er ikke et krav, at du har politianmeldt hændelsen – og vi lytter også, selvom du ikke har et konkret spørgsmål. Vi er her for dig.

Offerrådgivningen udføres af frivillige offerrådgivere, der gennemgår en specialiseret uddannelse. Vi har viden om, hvordan det er at være offer, hvordan man bedst tager vare på sig selv efter en voldsom oplevelse, og gode råd til, hvordan du griber det an.

Derudover kender vi også retsprocessen og følges også gerne i retten med dig, hvis du skulle få brug for det.

Men vigtigst af alt: Vi er gode til at lytte. Vi interesserer os for dig. Vi er her for dig.