Mød Bornholms nye offerrådgivere

Nu har bornholmere, der er offer for vold, indbrud eller anden kriminalitet samt vidner og pårørende, en ny mulighed for at få hjælp og støtte. Fire lokale frivillige er blevet uddannet som offerrådgivere i den nyetablerede bornholmske afdeling af Offerrådgivningen.

Mandag d. 15. april vil Bornholms fire nye lokale frivillige blive ønsket tillykke med, at de nu har gennemført uddannelsen som offerrådgivere. Dermed vil bornholmske ofre for kriminalitet samt vidner og pårørende igen kunne få hjælp og støtte fra lokalkendte offerrådgivere.

Den nye bornholmske offerrådgivning består af fire frivillige, der har gennemgået uddannelsen til offerrådgiver. Her er de blandt andet blevet klædt på til at lytte til ofrenes oplevelser og støtte dem i deres reaktioner, hjælpe med at skabe overblik over hændelsesforløbet og vejlede i forhold til de videre forløb, for eksempel i forbindelse med en retssag.

Lokalkendskab er vigtigt
Politidirektør i Bornholms Politi, Martin Preisz Gravesen, vil til arrangementet byde den nye lokale offerrådgivning velkommen og ønske de frivillige tillykke med den fuldendte uddannelse.

– Vi vil gerne takke de lokale frivillige, der nu er klar til at støtte og rådgive ofre, vidner og pårørende. Det er vigtigt, at borgerne på Bornholm har samme muligheder, som i andre dele af landet, og kan blive støttet af nogen, som også har et kendskab til øen og de lokale forhold. Det kan have stor betydning for mennesker, der står i en sårbar situation, som man ofte gør, når man har været udsat for eller været vidne til noget kriminelt, siger Martin Preisz Gravesen.

Lokalformand i Offerrådgivningen Bornholm, Pia Bæckmann Falbe-Hansen, takker Bornholms Politi for den varme opbakning og støtte, og fortæller, at de fire nyuddannede offerrådgivere glæder sig til at tage imod opkald fra bornholmerne.

– I dag er en stor dag for os, og i den forbindelse varmer det at mærke opbakningen fra Bornholms Politi. Vi er fire lokale frivillige, der ser frem til at gøre en forskel og til at tale med bornholmske ofre, vidner og pårørende. De skal vide, at vi er her for dem, og at man hellere skal ringe en gang for meget end en gang for lidt,” siger Pia Bæckmann Falbe-Hansen.

Tid: Mandag d. 15. april kl. 15.30-16.00
Sted: Rønne Politigård, Zarhtmannsvej 44, 3700 Rønne
Tilmelding: Ikke nødvendig
Muligheder for foto og interview: Der vil være mulighed for at tage billeder til arrangementet og interviewe de nye offerrådgivere samt repræsentanter for Bornholms Politi.

Fakta om Offerrådgivningen på Bornholm:
Offerrådgivningen Bornholm er en uafhængig organisation, som samarbejder tæt med Bornholms Politi, og har ansvar for at ofre, vidner og pårørende for kriminalitet og ulykker kan modtage hjælp, støtte og vejledning ved en lokal offerrådgivning. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hvis du har været udsat for eller vidne til kriminalitet, ulykker eller andre voldsomme hændelser, eller hvis du er pårørende, kan du kontakte Offerrådgivningen på Bornholm på telefon 23 68 60 13 eller mail bornholm@offerraadgivning.dk. Du kan også læse mere om dine muligheder på offerraadgivning.dk

Kontakt:
Martin Preisz Gravesen, politidirektør, Bornholms Politi: Pressetelefon: 2323 1448
Stine Vedelsparre Kristensen, socialrådgiver, Bornholms Politi: Tlf. 24671448 eller skr044@politi.dk
Pia Bæckmann Falbe-Hansen, lokalformand, Offerrådgivningen Bornholm, Tlf. 28680520