Bliver du offer for vold eller overfaldet, kan det have alvorlige konsekvenser for dig. Reaktioner på vold kan være angst, depression, PTSD, søvnproblemer, hukommelsesproblemer, koncentrationsbesvær og mange andre ting. Det kan også føre til misbrug eller isolation.

Du kan læse mere om voldens konsekvenser på Socialstyrelsens hjemmeside her.

Vold betyder i sin gængse forstand, at en person går til angreb på en anden med slag og spark. Spyt og overhælderi med væsker betragtes også som voldsformer. Men vold kan også have en psykisk, økonomisk eller seksuel karakter. Disse voldsformer er udbredt i nære relationer. Læs mere om, hvad vi kan gøre for dig, hvis du er offer for vold i nære relationer her.

Hvis du er blevet overfaldet eller offer for vold, kan det være vigtigt at få talt om din oplevelse. At få talt om en voldsom oplevelse – også hvis du er vidne eller pårørende – er afgørende for at kunne vende tilbage til en tryg tilværelse.

Det kan være, at du har en god ven eller familie, som vil lytte. Hvis du ikke har nogen at tale med eller gerne vil undgå at involvere din familie eller venner af forskellige årsager, kan du altid ringe til os.

vold - overfald

Har du brug for nogen at tale med om vold?

I Offerrådgivningen sidder vi klar til at lytte til og rådgive dig. Vi har tavshedspligt, og vi gemmer ikke dine oplysninger. Det er ikke et krav, at du har politianmeldt hændelsen – og vi lytter også, selvom du ikke har et konkret spørgsmål. Vi er her for dig.

Offerrådgivningen udføres af frivillige offerrådgivere, der gennemgår en specialiseret uddannelse. Vi har viden om, hvordan det er at være offer, hvordan man bedst tager vare på sig selv efter en voldsom oplevelse, og gode råd til, hvordan du griber det an.

Derudover kender vi også retsprocessen og følges også gerne i retten med dig, hvis du skulle få brug for det.

Men vigtigst af alt: Vi er gode til at lytte. Vi interesserer os for dig. Vi er her for dig.