Mange tusind mænd og kvinder udsættes hvert år for partnervold. Vold i parforhold kan være meget forskellige. Den mest almindelige forståelse af vold i partnerforhold er den fysiske, men andre voldsformer spiller også en stor rolle. Det kan være psykisk vold i form af trusler og nedværdigelse. Det kan være økonomisk vold i form af, at egen økonomi fratages ofret. Og det kan også være seksuel vold i form af tvungen sex eller andre seksuelle handlinger.

Det er meget svært at være en del af et parforhold, hvor volden optræder. Den lovovertrædende partner kan også være kærlig, efter at vedkommende har været voldelig – og det kan betyde, at ofret tvivler på sin egen oplevelse og spørger sig selv: Er det vold, jeg har været udsat for?

Hvis du er i tvivl, kan du altid kontakte Offerrådgivningen. Vi lytter, og vi har tavshedspligt.

Det er vigtigt, at du får talt med nogen om dine oplevelser. Du fortjener at blive set som et værdifuldt og autonomt menneske. Nogle gange kan det også være en fordel at tale med nogen, som ikke står dig nær. Vi er professionelt uddannede offerrådgivere, der har erfaring med at tale med mennesker i meget svære situationer.

Voldsramte kvinder, social kontrol, partnervold, vold i hjemmet, hustruvold

Har du brug for nogen at tale med om vold i dit parforhold?

I Offerrådgivningen sidder vi klar til at lytte til og rådgive dig. Vi har tavshedspligt, og vi gemmer ikke dine oplysninger. Det er ikke et krav, at du har politianmeldt hændelsen – og vi lytter også, selvom du ikke har et konkret spørgsmål. Vi er her for dig.

Offerrådgivningen udføres af frivillige offerrådgivere, der gennemgår en specialiseret uddannelse. Vi har viden om, hvordan det er at være offer, hvordan man bedst tager vare på sig selv efter en voldsom oplevelse, og gode råd til, hvordan du griber det an.

Derudover kender vi også retsprocessen og følges også gerne i retten med dig, hvis du skulle få brug for det.

Men vigtigst af alt: Vi er gode til at lytte. Vi interesserer os for dig. Vi er her for dig.