Vil du lave frivilligt, socialt arbejde og er du interesseret i at rådgive ofre? Har du tålmodighed, er god til at lytte og i naturlig balance? Så er Offerrådgiver måske noget for dig.

I Offerrådgivningen gennemgår du en grundig uddannelse, inden du bliver rådgiver, ligesom du hvert år bliver fagligt opdateret gennem temadage og videreuddannelse. Som offerrådgiver bliver du en del af et stort fællesskab og du får et frivilligt, socialt arbejde, der gør en forskel hver gang, du rådgiver et offer, en pårørende eller et vidne.

Hvis du gerne vil være offerrådgiver, skal du kunne genkende følgende værdier hos dig selv:

  • Interesseret i at rådgive de mennesker, der henvender sig
  • Tålmodig
  • God til at lytte
  • I besiddelse af personligt overskud
  • Ansvarsbevidst
  • Indstillet på uddannelse og opfølgende undervisning

Hvis du ønsker at rådgive ofre, er du meget velkommen til at kontakte din lokale offerrådgivning for mere information.

Find din lokale offerrådgivning her

Du kan også læse mere om Offerrådgivningen på politiets hjemmeside.

Havde aldrig tidligere lavet frivilligt socialt arbejde

Offerrådgiverne er dem, der tager telefonen, når et offer ringer. De er klædt på til at tale med mennesker, der enten står i en akut svær situation eller som har oplevet noget, som tynger dem.

På landsplan er der over 200 frivillige offerrådgivere – en af dem er Bodil.

Som så mange andre meldte hun sig som offerrådgiver fordi en nær ven opfordrede hende til det selvom hun aldrig tidligere havde lavet frivilligt arbejde.

Oplevelsen af at kunne skabe håb gennem lytning og rådgivning er ikke bare en gevinst for ofret, vidnet eller den pårørende – men også for Bodil:

– Når jeg oplever et menneske, som går lettet og håbefuld ud ad døren efter en eller to rådgivningssamtaler, så kan jeg blive helt rørt. Det er som om jeg har givet dem en gave ved bare at sidde og lytte til dem.

De fleste mennesker kommer på et tidspunkt i løbet af deres liv ud for alvorlige oplevelser. For mange står det ikke altid klart, hvor stor en hjælp en almindelig medmenneskelig samtale er, men det har Bodil fået øjnene op for:

– Det er utroligt, hvad en times samtale kan betyde for et menneske i krise. Jeg har ikke løsningen på problemet, men jeg kan hjælpe offeret med at acceptere den ulykkelige situation og finde ressourcerne og indre styrke til at komme videre. Vi mennesker har bare langt flere ressourcer end vi selv tror, fortæller Bodil.