I Offerrådgivningen tilbyder vi video-rådgivning efter aftale. Rådgivningsformen er ny og i opstartsfasen og tilbydes derfor på nuværende tidspunkt kun i Nordjyllands, Midt- og Vestjyllands, Sydøstjyllands, Nordsjællands samt Sydsjælland og Lolland-Falsters politikredse.

Videorådgivning kan foretrækkes fremfor rådgivning ved et fysisk møde, fx i tilfælde med stor geografisk afstand. Hvis du ønsker at høre om muligheden for videorådgivning, kan du kontakte din lokale offerrådgivning på telefon 116 006. Det er din offerrådgiver, der vurderer, om et videomøde er muligt i din lokale offerrådgivning. Der er ikke faste åbningstider i vores videorådgivning.




Ofte stillede spørgsmål

Hvem kan benytte videorådgivning?

Offerrådgivningens videorådgivning er for ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykker, som har en aftale om videorådgivning med en offerrådgiver. Du behøver ikke at have anmeldt noget til politiet. En videorådgivning kan anmodes ved din lokale offerrådgivning på 116 006.

På nuværende tidspunkt er videorådgivning tilgængeligt i Midt- og Vestjyllands samt  Sydsjælland og Lolland-Falsters politikredse.

Hvad kræver det at modtage videorådgivning?

Du skal have en telefon, tablet eller computer med internetadgang, webcam eller kamera, mikrofon og højtaler / headset. På din valgte enhed går du på hjemmesiden og kan starte rådgivningen.

Du skal hverken hente programmer eller oprette dig nogen steder. Alt foregår over denne hjemmeside og vores egen platform.

Kan jeg være anonym?

Vi kan i videorådgivning se dit ansigt, og det er op til dig, hvor meget personlig information du ønsker, rådgiveren skal vide. Du bliver ikke registeret nogen steder. Ønsker du ved indgåelsen af aftalen ikke at opgive dit telefonnummer, er det helt okay, du skal dog være opmærksom på, at det forhindrer rådgiveren i at kontakte dig i tilfælde af aflysning grundet eksempelvis sygdom.

Har rådgiveren tavshedspligt?

Ja, alle vores rådgivere har tavshedspligt. Dog er vores rådgivere lige som alle andre i Danmark underlagt underretningspligt og afværgepligt, hvis vi vurderer, nogen er i fare eller udsættes for vanrøgt.

Hvem kommer jeg til at tale med?

Alle rådgivninger i Offerrådgivningen bliver varetaget af frivillige offerrådgivere, som er uddannet i krisesamtaler og har erfaring med rådgivning af ofre, vidner og pårørende.

Kan jeg vælge video eller lyd fra i min rådgivning?

Det er ikke muligt at fravælge video eller lyd i videorådgivning. Foretrækker du en samtale uden billede, kan du døgnet rundt kontakte vores telefoniske rådgivning på 116 006.

Bliver rådgivningen optaget?

Nej, vi optager ikke vores rådgivninger på video.

Skal jeg være alene under rådgivningen?

Hvis du på forhånd ved, at du ønsker, at en anden person deltager sammen med dig under rådgivningen, så kan dette drøftes med din rådgiver, når I planlægger mødet. Hvis der under rådgivningen er flere personer til stede, må du meget gerne informere rådgiveren om det.

Kan jeg få videorådgivning flere gange?

Ja, hvis det aftales mellem dig og din rådgiver. Videorådgivning kan eksempelvis også benyttes i mentorforløb, men kontakt din lokale offerrådgiver og hør nærmere om muligheden.

Jeg har en aftale, men er blevet forhindret – hvad gør jeg?

I tilfælde af, at du bliver forhindret i at deltage i en planlagt rådgivning, bedes du kontakte den lokale rådgivning på 116 006 og give besked. Så vil den offerrådgiver, du har aftalen med, blive informeret.

Hvordan får jeg besked, hvis rådgiveren bliver forhindret i mødet?

Hvis rådgiveren bliver forhindret, vil vedkommende give besked over SMS eller opkald, hvis du har opgivet dit nummer i forbindelse med aftalen. Hvis du ikke har ønsket at opgive dit nummer, er det desværre ikke muligt for rådgiveren at give dig besked på forhånd. Der vil i disse tilfælde ikke blive åbnet for videorådgivning på det aftalte tidspunkt.