Hadforbrydelse er voldsomt at blive udsat for. Det sker, når nogen udsættes for vold, trues, hånes eller nedværdiges på grund af hudfarve, race, national eller etnisk oprindelse, trosretning eller seksuel orientering. Det er aldrig okay, når nogen udsættes for kriminalitet. Ofre for hadforbrydelser oplever ofte, at det er ekstra uretfærdigt, at de udsættes for kriminalitet på baggrund af faktorer, som de ikke selv kontrollerer – fx hvem de elsker, eller hvor de er født. Det forstår vi godt.

Mange ofre for hadforbrydelser har ofte svært ved at genfinde trygheden og tilliden til helt almindelig færden i samfundet. I Offerrådgivningen har vi erfaring med at tale om det, der er svært. Vi hjælper ofre videre med både medmenneskelige samtaler om hændelsen, støtte og vejledning i forhold til at bearbejde oplevelsen og ikke mindst viden om den retslige proces.

År for år rapporterer politiet om flere anmeldelser af hadforbrydelser. Det er dog meget uvist, hvorvidt der er tale om, at flere hadforbrydelser finder sted, eller at flere anmelder en hadforbrydelse til politiet. Der er nemlig mange, som undlader at anmelde en hadforbrydelse til politiet. Det betyder, at det er svært at kende det sande omfang af hadforbrydelser i Danmark.

vold i hjemmet - erstatning - hadforbrydelser

Har du brug for nogen at tale med om en hadforbrydelse?

I Offerrådgivningen sidder vi klar til at lytte til og rådgive dig. Vi har tavshedspligt, og vi gemmer ikke dine oplysninger. Det er ikke et krav, at du har politianmeldt hændelsen – og vi lytter også, selvom du ikke har et konkret spørgsmål. Vi er her for dig.

Offerrådgivningen udføres af frivillige offerrådgivere, der gennemgår en specialiseret uddannelse. Vi har viden om, hvordan det er at være offer, hvordan man bedst tager vare på sig selv efter en voldsom oplevelse, og gode råd til, hvordan du griber det an.

Derudover kender vi også retsprocessen og følges også gerne i retten med dig, hvis du skulle få brug for det.

Men vigtigst af alt: Vi er gode til at lytte. Vi interesserer os for dig. Vi er her for dig.