Ny lov om Voldtægt

Et flertal i folketinget bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Radikale Venstre har indgået aftale om en ny lov, hvor begge parter skal give samtykke før sex.
Man skal altså vise, at man er enig om at have sex sammen.
Samtykkeloven betyder altså, at det ikke længere kun handler om, at ofret har sagt nej eller gjort modstand. Ifølge samtykkeloven skal man nu aktivt sige ja.

”I Offerrådgivningen i Danmark er vi positive og ser den nye samtykkelov som et lille fremskridt, der skal sikre kvinder og mænd bedre mod voldtægt. Nu bliver det interessant at følge, hvordan loven vil blive brugt”, siger Offerrådgivningens landsformand Knut Arild Gulbrandsen.

Justitsminister Nick Hækkerup forklarer loven således: ”Vi går fra et system, hvor der skulle være tvang og vold for, at det var voldtægt, til at der nu skal være samtykke. Det vil sige, at det er voldtægt, hvis man ikke er enige om det. Grundlæggende, er der selvfølgelig nuancer. Det er et kæmpe skridt for ligestillingen og for ligeværd.”

Læs mere her https://www.information.dk/indland/2020/09/danmarks-nye-samtykkelov-kaldes-historisk-milepael-ekspert-tvivler-paa-effekten