Deling af nøgenbilleder uden samtykke er ulovligt. Alligevel føler mange ofre, at det kan være svært at tale om. Det er aldrig ofrets skyld, at en gerningsperson har delt nøgenbilleder, men det kan alligevel være skamfuldt.

Hos Offerrådgivningen lytter og rådgiver vi ofre for ulovlig deling af nøgenbilleder og andre digitale krænkelser. Vi har tavshedspligt, og vi lytter også selvom ofret ikke vil politianmelde.

At være offer for ulovlig deling af nøgenbilleder kan have svære konsekvenser – både psykisk og økonomisk. Først og fremmest kan ofret blive ramt af angst og depression, men det kan også have konsekvenser for ofrets arbejdsevne og stressniveau. Det kan i sidste ende betyde, at ofret må afskærme sig fra sociale fællesskaber som arbejdsplads eller studiemiljø.

Du kan også læse mere om digitale krænkelser på Digitalt Ansvars hjemmeside.

digital krænkelse nøgenbilleder ulovlig deling offer

Har du brug for nogen at tale med om deling af nøgenbilleder?

I Offerrådgivningen sidder vi klar til at lytte til og rådgive dig. Vi har tavshedspligt, og vi gemmer ikke dine oplysninger. Det er ikke et krav, at du har politianmeldt hændelsen – og vi lytter også, selvom du ikke har et konkret spørgsmål. Vi er her for dig.

Offerrådgivningen udføres af frivillige offerrådgivere, der gennemgår en specialiseret uddannelse. Vi har viden om, hvordan det er at være offer, hvordan man bedst tager vare på sig selv efter en voldsom oplevelse, og gode råd til, hvordan du griber det an.

Derudover kender vi også retsprocessen og følges også gerne i retten med dig, hvis du skulle få brug for det.

Men vigtigst af alt: Vi er gode til at lytte. Vi interesserer os for dig. Vi er her for dig.