Det er en voldsom oplevelse at være involveret i en ulykke. Først og fremmest som offer, men det kan også være en meget hård oplevelse for både vidner og pårørende til den, der er blevet offer for en ulykke.

Det er helt almindeligt at reagere på at have været involveret i en ulykke. Det kan være, at du har været involveret i en ulykke på motorvejen, har oplevet en ulykke med fyrværkeri eller har måttet flygte fra et brændende hus. Reaktionerne varierer meget fra person til person. Nogen oplever angst, afmagt og søvnbesvær. Andre bliver vrede eller bebrejder sig selv.

Uanset hvordan du reagerer, er det vigtigt, at du får talt om din oplevelse. Det kan hjælpe både dig og dine nærmeste med at bearbejde oplevelsen. Når man har oplevet noget voldsomt, kan det sætte sig i kroppen. Nogle mærker det umiddelbart efter oplevelsen. Andre oplever det først efter måneder eller år.

Tal med dine nærmeste om oplevelsen. Nogle gange kan det også være en fordel at tale med nogen, som ikke står dig nær, eller som har erfaring med at tale om voldsomme oplevelser. Du kan ringe til Offerrådgivningen døgnet rundt eller til Ulykkeslinjen alle hverdage mellem 9 – 15. Læs mere om Ulykkeslinjen her.

Du kan læse mere om almindelige reaktioner efter en traumatisk oplevelse på Syddansk Universitets hjemmeside her.

ulykke, politi, motorvej

Har du brug for nogen at tale med om en ulykke?

I Offerrådgivningen sidder vi klar til at lytte til og rådgive dig. Vi har tavshedspligt, og vi gemmer ikke dine oplysninger. Det er ikke et krav, at du har politianmeldt hændelsen – og vi lytter også, selvom du ikke har et konkret spørgsmål. Vi er her for dig.

Offerrådgivningen udføres af frivillige offerrådgivere, der gennemgår en specialiseret uddannelse. Vi har viden om, hvordan det er at være offer, hvordan man bedst tager vare på sig selv efter en voldsom oplevelse, og gode råd til, hvordan du griber det an.

Derudover kender vi også retsprocessen og følges også gerne i retten med dig, hvis du skulle få brug for det.

Men vigtigst af alt: Vi er gode til at lytte. Vi interesserer os for dig. Vi er her for dig.