At blive voldtaget bliver ofte forbundet med en voldelig affære i en gyde på vej hjem fra byen. Men voldtægt er ikke bare de stereotypiske hollywood-voldtægter. Derfor er mange voldtægtsofre også i tvivl om, om de har været udsat for en voldtægt.

At blive voldtaget sker også for personer i forhold og blandt venner. Det er også en voldtægt, selvom du har flirtet med gerningspersonen inden forbrydelsen. Det kan også være voldtægt, hvis du ikke kunne sige fra over for gerningspersonen – fx hvis du var fuld eller påvirket af stoffer.

Det kan være en god idé at tale med nogen om din oplevelse. På den måde bearbejder du oplevelsen og minimerer risikoen for, at den hjemsøger dig i fremtiden.

For nogle personer, der er blevet voldtaget, kan det være svært at tale om – særligt med venner og familie. Derfor kan det være en god idé at tale med professionelle offerrådgivere, der har erfaring med at lytte og rådgive i svære situationer.

Er du stadig i tvivl om, om du er blevet voldtaget? Læs mere på erduitvivl.dk

voldtaget, voldtægt, samtykke, kæreste, ven, sagde-ikke-nej

Har du brug for nogen at tale med om, at du er blevet voldtaget?

I Offerrådgivningen sidder vi klar til at lytte til og rådgive dig. Vi har tavshedspligt, og vi gemmer ikke dine oplysninger. Det er ikke et krav, at du har politianmeldt hændelsen – og vi lytter også, selvom du ikke har et konkret spørgsmål. Vi er her for dig.

Offerrådgivningen udføres af frivillige offerrådgivere, der gennemgår en specialiseret uddannelse. Vi har viden om, hvordan det er at være offer, hvordan man bedst tager vare på sig selv efter en voldsom oplevelse, og gode råd til, hvordan du griber det an.

Derudover kender vi også retsprocessen og følges også gerne i retten med dig, hvis du skulle få brug for det.

Men vigtigst af alt: Vi er gode til at lytte. Vi interesserer os for dig. Vi er her for dig.